OʻZBEK VA INGLIZ POETIK ORNITONIMIYASI SHAKLLANISHIDA MADANIY-MA’RIFIY OMILLAR O’RNI. (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Insoniyat tamaddunining rivoji folkor an’analarining katta qismi badiiy yozma adabiyotiga, yozma badiiy adabiyotning bir qismi folklorga oʻtib, biribirining rivoji uchun imkoni yaratib berdi. Shuning uchun Ilk uygʻonish davridan boshlab yozma adabiyot tahlili ayni paytda davr ogʻzaki poetik ijodi haqida ham muayyan tasavvur hosil qilishga asos boʻladi. Alisher Navoiy asarlarining bu qadar xalqona va folklor an’analariga boyligi davr muhitida turkiy ogʻzaki ijod oʻrni katta boʻlganini koʻrsatadi. Ushbu holat boshqa zamin va muhit uchun ham umumiy boʻlishi tabiiy. Albatta, Uilyam Shekspir ijodida folklor unsurlarining oʻrni davr muhitida ingliz folklori kamoli bilan izohlanadi.