Salib yurishlarining eng muhim tarixiy jihatlari (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Diniy motivatsiya: Salib yurishlari asosan Quddus va Levantdagi boshqa muqaddas joylarni nasroniylik uchun qaytarib olish istagidan kelib chiqqan. Rim papasi 1095 yilda birinchi salib yurishini ziyorat va muqaddas missiya sifatida belgilab berdi