TARBIYA VA RIVOJLANISHNING O'ZARO BOG'LIQLIGI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqolada tarbiya va rivojlanish o'rtasidagi o'zaro bog'liqlik masalasi ko'rib chiqiladi. Adabiyotlar tahlili asosida tarbiyaning shaxs rivojlanishiga ta'siri, rivojlanish jarayonining tarbiyaga ta'siri, hamda ushbu ikki jarayonning jamiyat taraqqiyotidagi o'rni o'rganiladi. Maqolada tarbiya va rivojlanishning turli jihatlari, ularning o'zaro ta'siri va ahamiyati tahlil qilinadi. Xulosada tarbiya va rivojlanishning uzviy bog'liqligi ta'kidlanib, ushbu sohada kelajakdagi tadqiqotlar uchun tavsiyalar beriladi.