XALQ PEDAGOGIKASI TUSHUNCHASINING TAHLILI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Mazkur maqolada xalq pedagogikasi tushunchasining tahlili, pedagogika haqidagi qarashlar, fikrlar va manbaalar haqida fikr yuritilgan, ta’lim- tarbiya jarayonida xalq pedagogikasining o’rni va ahamiyati yoritib berilgan bo’lib, milliy qadriyatlarimiz va urf- odatlarimizni o'zida aks ettirgan istiklol mafkurasini yoshlar ongiga singdirishda o'zimizga xos milliy xususiyatlarimizni unutmasligimiz kerakligi ta’kidlab o’tiladi.. Xalq pedagogikasi mohiyati va taʻlim-tarbiya tizimining mazmunida xalqning turmush tarzi, milliy anʻanalari va urf-odatlari ifoda etilganligi haqida ma’lumotlar to’planib, ushbu maqoladan xalq pedagogikasi sohasi bo’yicha izlanayotgan mutaxassislar foydalana olishi mumkin