Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining tanqidiy fikrlash ko’nikmalarini rivojlantirish uchun interaktiv o‘yinlardan foydalanishning ahamiyati (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun interaktiv o‘yinlardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi o‘rganiladi. Interaktiv o‘yinlar orqali bolalar mantiqiy va ijodiy fikrlash, muammolarni hal qilish, qarorlar qabul qilish hamda tahlil qilish kabi ko‘nikmalarni rivojlantiradilar. O‘quvchilar o‘yin jarayonida bilimlarni amalda qo‘llash imkoniyatiga ega bo‘lib, jamoaviy ishni o‘rganadilar va o‘z fikrlarini himoya qilishni o‘rganadilar. Shuningdek, maqolada o‘yinlarni ta’lim jarayoniga kiritish bo‘yicha tavsiyalar beriladi va ularning afzalliklari tahlil qilinadi.