Dehqonchilik asosida shakllangan xalq maqollari tahlili (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
XX asrning oxirgi 30-yilida maqollarni tahlil qilishning yangi struktur-semantik yondashuvi yuzaga keldi. Bu matn lingvistikasi va paremiologiya fani sohalari taraqqiyoti bilan bog`liq. Ilmiy paremiologiyaning asoschilaridan biri G.L.Permyakovdir. Uning fikricha, “tugallangan fikr”ni shakllantiruvchi majoziy ma’noli gaplarga maqol deyiladi. Maqollarni ham G.L.Permyakov (bosma qolip so`zlar) nazariyasi doirasida ko`rib chiqadi. Har bir tilning lug`at zahirasida murakkab o`ziga xos qoliplar (klishe) bo`ladi, ya’ni turg`un, nutqda tayyor holda qo`llaniladigan, bo`linmas oborotlar mavjud.