SIFAT SO`Z TURKUMINIG LEKSIK, GRAMMATIK XUSUSIYATLARI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqolada o’zbek tilidagi sifatlar toifasining leksik va grammatik xususiyatlari ko'rib chiqildi. Ularning morfologik xususiyatlari, sintaktik vazifasi va semantik rang-barangligiga alohida e’tibor beriladi. Sifat, nisbiy va egalik qo‘shimchalarining bir-biridan farqi, frazeologik birliklarning yasalishidagi roli ham o‘rganiladi.