Buyuk Saljuqiylar davlatining tashkil topishi va taraqqiyoti (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Buyuk Saljuqiylar davlatining tashkil topishi va taraqqiyoti O‘rta Osiyo va Yaqin Sharq tarixida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan voqealar zanjirini tashkil etadi. Saljuqiylar 10-12-asrlarda o‘zining qudratli davrini boshidan kechirdi. Ularning davlat shakllanishi va taraqqiyoti nafaqat siyosiy kontekstda, balki madaniyat va ilm-fan sohalarida ham muhim o'rin tutadi