XITOY SAYYOHI SYUAN SZYANNING MARKAZIY OSIYOGA SAYOHATI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqolada Xitoy sayyohi Syuan Szyanning Markaziy Osiyoga sayohati, uning yoshligi, buddaviylik ta’limotlari haqida fikr yuritiladi.Syuan Szyanning Markaziy Osiyodagi shaharlar:Samarqand, Toshkent va Balxga ziyorat qilganligi, ushbu shaharlarni o‘z zamonida madaniy va ilmiy markazlar sifatida mavjudligi bayon etilgan