SHAYBONIYLAR DAVLATI VA USMONLI TURKLAR DAVLATI O’RTASIDAGI DASTLABKI ALOQALAR TAVSIFI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
: Ushbu maqolada O’zbek davlatchilik tarixida muayyan o’rniga ega bo’lgan Shayboniylar davlati va Usmonli turklar sultonligi o’rtasida qisman yo’lga qo’yilgan diplomatik va elchilik aloqalari haqida so’z boradi. Ikki davlatning aloqalari asosan Eron safaviylarga qarshi umumiy dushman sifatida qarash va Shialarga qarshi Sunniylarni qo’llab-quvattlash negizida amalga oshiriladi