YANGI BILIM VA KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHDA XALQARO BAHOLASH DASTURLARINING AHAMIYATI (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqolada xalqaro baholash dasturlarining yangi bilimva kompetensiyalarni rivojlantirishdagi o'rni va ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotusullari sifatida ilmiy adabiyotlar tahlili, qiyosiy tahlil va umumlashtirishusullaridan foydalanilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, xalqarobaholash dasturlari ta'lim tizimidagi muammolarni aniqlash, ta'lim sifatinioshirish va yangi bilim hamda kompetensiyalarni rivojlantirishda muhimahamiyatga ega.