ADABIYOTDA POSTMODERNIZM. (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Postmodernizm 20-asr oʻrtalarida 21-asr boshlarida hukmronlik qilgan modernistik harakatga javob sifatida paydo boʻlgan madaniy harakat. Adabiyotdagi postmodernizm modernizmning buyuk hikoyalari va qadriyatlariga shubha bilan qarash, yuqori va past madaniyat, fantastika va haqiqat, o'tmish va hozirgi zamon o'rtasidagi chegaralarning xiralashganligi bilan ajralib turadi.