(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Mazkur tezisda korxonalarda uning ulushdorlari (investorlar, sarmoyadorlar, aksionerlar) uchun muhim va ahamiyatli bo’lgan dividend siyosatining mohiyati, uning shakllanish omillari hamda moliyaviy barqarorlik va investitsion jozibadorlikka bo’lgan ta’siri yoritilgan. Dividend siyosatini samarali yuritish orqali aksiyadorlar manfaatlarini ta’minlash bilan birga, korxonaning uzoq muddatli rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash masalalari tahlil qilingan.