(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tili leksikasining boyish manbalari va imkoniyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Til taraqqiyotida ichki va tashqi omillarning o‘rni, zamonaviy ijtimoiy jarayonlar ta’sirida yuzaga kelayotgan yangi so‘z va ma’nolar, shuningdek, milliy tilni asrash va rivojlantirish masalalari yoritiladi. Tadqiqotda leksik boyishning tabiiy mexanizmlari asoslab beriladi.