(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Ushbu maqolada voyaga yetmaganlar o‘rtasida huquqbuzarlik sodir etilishining psixologik sabablari, ularning shaxsiy rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar hamda profilaktika ishlarini samarali tashkil etishning psixologik asoslari yoritilgan. Shuningdek, ishda yoshlarning xulq-atvoridagi salbiy o‘zgarishlarga psixologik yondashuvning ahamiyatini tahlil qilingan va huquqbuzarlikning oldini olishda psixolog, pedagog va ota-onalar hamkorligining o‘rnini ko‘rsatib berilgan.