(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
. Mazkur tadqiqotda ironiya adabiy-estetik hodisa sifatida tahlil qilinib, uning tarixiy-falsafiy va badiiy-nazariy talqinlari yoritiladi. Ironiyaning dastlabki ritorik trop sifatidagi shakllanishidan tortib, keyinchalik badiiy tafakkurda dunyoqarashiy pozitsiya, estetik munosabat hamda poetik hodisaga aylanish jarayoni izchil ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda ironiya nafaqat kulgi yoki tanqid vositasi, balki muallifning voqelikka masofali munosabatini, badiiy matndagi zohiriy va botiniy ma’no qatlamlari o‘rtasidagi murakkab munosabatni ifodalovchi estetik mexanizm sifatida talqin etiladi.