(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining masofaviy ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda sun’iy intellektga asoslangan adaptiv o‘qitish tizimlari, aqlli baholash vositalari hamda virtual o‘quv muhitlarining masofaviy ta’lim samaradorligini oshirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish orqali ta’lim jarayonini individuallashtirish, talabalarning mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalarini rivojlantirish va o‘qituvchi–talaba o‘rtasidagi interaktiv aloqani kuchaytirish masalalari asoslab berilgan.