(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2026)
Mazkur maqolada mediamatn tushunchasi va uning pragmalingvistik xususiyatlari tadqiq etiladi. Mediamatnning auditoriyaga ta’sir ko‘rsatish mexanizmlari, nutqiy strategiya va taktikalarning qo‘llanilishi, baholovchi birliklar hamda yashirin ma’no ifodalash usullari tahlil qilinadi. Pragmalingvistika nuqtayi nazaridan ommaviy axborotvositalari matnlarining kommunikativ samaradorligi ochib beriladi.