(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada til o‘qitish metodikasining tarixiy rivojlanish bosqichlari yoritiladi. Unda an’anaviy grammatik-tarjima yondashuvlaridan boshlab, kommunikativ va zamonaviy integrativ metodlargacha bo‘lgan jarayonlar tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida turli davrlarda hukmron bo‘lgan til haqidagi nazariy qarashlar, o‘qituvchi va o‘quvchining roli, shuningdek, tilni o‘rganish maqsadlaridagi o‘zgarishlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada metodik yondashuvlarning afzallik va cheklovlari ochib berilib, hozirgi zamon til ta’limida ularning uyg‘unlashuvi muhimligi asoslab beriladi. Ushbu ish til o‘qitish sohasidagi nazariy bilimlarni kengaytirishga va amaliy faoliyatda samarali metodlarni tanlashga xizmat qiladi.