(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqola chet tilini o‘rgatishning maqsadlarini, xususan amaliy, umumiy ta’limiy, tarbiyaviy va rivojlantiruvchi maqsadlarini o‘rganadi. Unda muloqot qobiliyatlarini kognitiv, madaniy va shaxsiy rivojlanish bilan birlashtirishning ahamiyati ta’kidlanadi. Tadqiqot samarali til o‘qitish nafaqat grammatikani va lug‘atni egallash bilan cheklanmasligini, balki o‘quvchilarning intellektual o‘sishi, madaniy ongini rivojlantirish, axloqiy qadriyatlarni shakllantirish va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi. Tadqiqot interaktiv, o‘quvchi markaziy va madaniy jihatdan boy metodologiyalar til o‘rganishning to‘liq natijalariga erishishda muhim ekanligini ta’kidlaydi.