(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda xorijiy tillarni o‘qitish metodikasi va CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) standartlariga muvofiq talim jarayoni tahlil qilinadi. Maqolada o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini rivojlantirish, kommunikativ yondashuv, vazifaga yo‘naltirilgan o‘qitish, shuningdek, interfaol va madaniyataro muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish ahamiyati yoritilgan. CEFR standartlariga mos keluvchi o‘quv dasturlarining samaradorligi, o‘qituvchi tayyorgarligi va texnologiyalardan foydalanish natijalari tahlil qilinadi. Natijalar o‘quvchilarda til bilimlarini oshirish, global maydonda muloqot qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish va madaniyataro tushunchalarni shakllantirishga xizmat qilishi ko‘rsatildi.