(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqola faol o‘qish strategiyalarini tahlil qiladi va ularning o‘quv jarayonidagi samaradorligini ko‘rsatadi. Maqolada faol o‘qishning ta’riflari, uning akademik va chet tili kontekstidagi ahamiyati, o‘quvchilarning matnga bo‘lgan interaktiv yondashuvi hamda metakognitiv nazoratni rivojlantirishdagi roli muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, faol o‘qish strategiyalari matnni tushunish, tanqidiy fikrlash va o‘quvchining mustaqilligini oshirishda muhim ahamiyatga ega.