(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston turizm sohasida hozirgi davrda amalga oshirilayotgan keng ko‘lamli islohotlar, ularning mazmun-mohiyati va iqtisodiy-ijtimoiy hayotga ta’siri keng yoritiladi. Jumladan, infratuzilmani modernizatsiya qilish, zamonaviy transport tizimlarini joriy etish, xorijiy sayyohlar uchun viza va chegara tartibotlarini soddalashtirish, ichki turizmni faollashtirish, madaniy meros obyektlarini qayta tiklash, ekologik va innovatsion turizm yo‘nalishlarini rivojlantirish, shuningdek xalqaro hamkorlikni kuchaytirish jarayonlari tahlil qilinadi. Maqolada islohotlarning iqtisodiy samaradorligi, hududlar rivojiga ta’siri, mahalliy aholi bandligini oshirishdagi o‘rni va sohaning raqobatbardoshligini ta’minlash masalalari batafsil ochib beriladi.