(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada inglizzabon adabiyotda Amir Temur siymosining talqini tarixiy manbalar, badiiy asarlar va zamonaviy ilmiy tadqiqotlar asosida tahlil qilingan. Tadqiqot davomida Amir Temur obrazi Yevropa Uyg‘onish davri asarlaridagi dramatik talqinlardan tortib, XIX asr tarixiy tadqiqotlari hamda bugungi zamonaviy akademik adabiyotlarda qanday o‘zgarib borganligi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, inglizzabon adabiyotda Temur shaxsining harbiy iste’dodi, davlat boshqaruvi, siyosiy mahorati va madaniy merosi qay darajada yoritilgani tahliliy jihatdan yondashilgan. Maqola natijalari shuni ko‘rsatadiki, Amir Temur obrazi G‘arb adabiyotida turlicha baholangan bo‘lsa-da, zamonaviy ilmiy qarashlar uni ancha xolis va kompleks tarzda talqin qiladi.