(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada moliyaviy tizim barqarorligini baholashda keng qo‘llaniladigan Z-baho (Z-score) metodikasining nazariy va amaliy ahamiyati yoritilgan. Z-baho ko‘rsatkichining asosiy iqtisodiy mazmuni, uning tarkibiy elementlari hamda bankrotlik xavfini oldindan aniqlashdagi o‘rni izohlanadi. Tadqiqotda rivojlangan davlatlar (G-7 mamlakatlari), BRICS davlatlari va Markaziy Osiyo mamlakatlari bank tizimlarining Z-baho ko‘rsatkichlari solishtirilib, moliyaviy barqarorlik darajasidagi farqlar tahlil qilinadi.