(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada talabalarning mustaqil ijodiy faoliyatini shakllantirish va rivojlantirish, ta’lim olishdagi muvaffaqiyatlarini ta’minlovchi, fizika ta’limi samaradorligini oshirish imkoniyatlari muammo sifatida o‘rganildi.Mustaqil ijodiy faoliyati tushunchalarining didaktik va metodik jihatlari tahlil etildi. Uning ta’lim jarayonidagi o‘rni sifatida o‘rganildi va tahlil etildi.Talabalarning mustaqil ijodiy faoliyatini rivojlantirish muammosi ,muammoli masalalar va topshiriqlar, mavzular berish orqali ularning faolligini oshirish, ta’lim samaradorligini yuqori bo‘lishida muhim hisoblanishi yoritib berildi.