(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek milliy xarakteri lingvomadaniyatshunoslik nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Milliy xarakterning lingvokognitiv va madaniy semantik xususiyatlari, xalq ongidagi qadriyatlarning tilda ifodalanish mexanizmlari ochib berilgan. Maqolada lingvomadaniyatshunoslik, kognitiv lingvistika va antropotsentrik yondashuv asosida tadqiqot o‘tkazilgan bo‘lib, milliy xarakterni o‘rganishning nazariy va amaliy ahamiyati yoritilgan.