(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek prozasida folklor uslubining estetik funksiyasi, badiiy matnning mazmuni va shaklini boyitishdagi o‘rni tahlil etiladi. Xalq og‘zaki ijodining ifoda vositalari, ramzlar tizimi, obrazlar va syujet qurilishi usullari yozma adabiyotga qanday ko‘chib o‘tganligi, ayniqsa, mustaqillikdan keyingi davr adabiyotida qanday yangi qiyofa kasb etgani ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.