(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada dissirkulyator ensefalopatiya kasalligining etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari va zamonaviy davolash usullari yoritib berilgan. Dissirkulyator ensefalopatiya – bu miya qon aylanishining surunkali buzilishi natijasida kelib chiqadigan nevrologik sindrom bo‘lib, bemorda intellektual salohiyatning pasayishi, eshitish, ko‘rish va harakat funksiyalarining izdan chiqishi bilan kechadi. Maqolada ushbu kasallikning bosqichlari, diagnostika usullari, shuningdek, profilaktika choralarining ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilingan.