(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
XIX asr ikkinchi yarmiga kelib, Rossiya imperiyasi Markaziy Osiyo ustidan o‘z hukmronligini mustahkamlab, bu hududlarni o‘zining mustamlakachilik siyosati doirasida boshqara boshladi. Samarqand viloyati ham bu siyosatning markaziy nuqtalaridan biriga aylandi.