(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2025)
Ushbu maqolada Movarounnahr va Xuroson hududlarida arab istilosi davrida yuzaga kelgan ijtimoiy-siyosiy o‘zgarishlar hamda ularning mahalliy aholining qullikka tortilishiga olib kelgan oqibatlari yoritiladi. Arab istilochilari tomonidan amalga oshirilgan harbiy yurishlar natijasida ko‘plab aholi vakillari asir olinib, ular qullikka aylantirilgan. Maqolada istilo davridagi diniy, siyosiy va iqtisodiy omillar tahlil qilinib, mahalliy aholining ijtimoiy maqomi qanday o‘zgargani, ularning hayot sharoitlari va erkinlik darajasi qanday cheklangani tarixiy manbalar asosida yoritiladi.