(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Бачадондан аномал қон кетиши - Abnormal uterine bleeding (AUB) жуда кўп тарқалган ҳолатлардан бири бўлиб, акушерлик ва тинекологик амалиётларда доимий кузатилиб туради ва 35 ёшдан ошган репродуктив даврдаги аёлларнинг тахминан 10-30% ни ташкил қилади.Аденомиоз бачадондан аномал қон кетиши (AUB) ва дисменореяни келтириб чиқариши мумкин ва 28 % дан ортиқ ҳолатларда ҳомиладорлик ривожланиши клиник частотасининг пасайиши, шунингдек аутологик ооцитлар билан ЭКУ ни ўтказган аёлларда бола ташлаш хавфининг икки баробардан кўпроқ ортиши билан боғлиқ (Vercellini et al., 2014;). Аденомиоз кенг тарқалган гинекологик касаллик бўлиб, аёлларда асосан пременопауза даврида кузатилади.