(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu tadqiqot ishida O‘zbekistonning iqtisodiy siyosati, uning rivojlanish bosqichlari hamda iqtisodiyotga ta’sir ko‘rsatayotgan asosiy omillar o‘rganilgan. Iqtisodiy siyosatning fiskal, pul-kredit, sanoat, hududiy va ekologik yo‘nalishlari tahlil qilinib, ularning ijtimoiy va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, mamlakatning yaqin yillarda YAIM o‘sish sur’atlari, iqtisodiy diversifikatsiya, raqamli transformatsiya va innovatsion texnologiyalarning rivojlanishiga oid chora-tadbirlar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda iqtisodiy samaradorlikni oshirish va raqobatbardosh sanoat tarmoqlarini shakllantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.