(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston va Markaziy Osiyoda keng tarqalgan zarduzilik san’ati tarixidan va uning materiallaridan so‘z yuritilgan. Zarduzilik san’ati, asosan, oltin va kumush iplar yordamida matolarga ishlangan bezaklardan tashkil topadi. Maqolada, shuningdek, zarduzilikda ishlatilgan asosiy materiallar — oltin, kumush, ipak va boshqa tabiiy tolalar tahlil qilinadi. Tarix davomida zarduzilikda foydalanilgan materiallar va texnologiyalar qanday o‘zgarib borganligi, zamonaviy texnologiyalarning kirib kelishi va sun’iy materiallarning qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Ushbu tadqiqot zarduzilik san’ati materiallarining madaniy, estetik va texnik jihatlarini o‘rganishga qaratilgan bo‘lib, bu san’atning rivojlanishini va ahamiyatini yanada chuqurroq tushunishga yordam berad