(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida mustaqil ta’limning kirib kelishi va rivojlanish jarayonini tahlil qiladi. Mustaqil ta’limning zamonaviy oliy ta’limdagi o‘rni, uning talabalarning ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga qo‘shgan hissasi, shuningdek, ta’lim jarayonidagi samaradorligini oshirishda tutgan o‘rni batafsil yoritiladi. Maqolada mustaqil ta’limning tarixiy rivojlanish jarayonlari, bu ta’lim shaklining oliy ta’limda joriy etilishiga oid davlat siyosati va reglamentlari o‘rganiladi. Shuningdek, mustaqil ta’limni tashkil qilish va baholash usullari hamda zamonaviy ta’lim texnologiyalari yordamida mustaqil ishlarni rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada mustaqil ta’limning oliy ta’limdagi amaliyoti va uning talabalarning o‘qish jarayoniga ta’siri haqida chuqur tahliliy ma’lumotlar keltirilgan.