(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ekologik ta’lim erta bolalik rivojlanishining muhim jihati hisoblanadi. Bu yoshlikdan atrof-muhitga nisbatan xabardorlik, qadrlash va mas’uliyatni rivojlantirishga yordam beradi. Dunyo iqlim o’zgarishi, ifloslanish va yashash joylarini yo’q qilish kabi ekologik muammolar bilan kurashar ekan, bolalarda atrof-muhitni muhofaza qilish tuyg’usini shakllantirish zarurati yanada dolzarb bo’lib qoldi. Maktabgacha tarbiya - bu atrof-muhitni muhofaza qilishning asosiy tushunchalarini joriy etish uchun ideal bosqich, chunki yosh bolalar tabiatan qiziquvchan va atrofdagi dunyoni o’rganishga ochiq.