(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Mazkur maqolada xalq pedagogikasi tushunchasining tahlili, pedagogika haqidagi qarashlar, fikrlar va manbaalar haqida fikr yuritilgan, ta’lim- tarbiya jarayonida xalq pedagogikasining o’rni va ahamiyati yoritib berilgan bo’lib, milliy qadriyatlarimiz va urf- odatlarimizni o’zida aks ettirgan istiklol mafkurasini yoshlar ongiga singdirishda o’zimizga xos milliy xususiyatlarimizni unutmasligimiz kerakligi ta’kidlab o’tiladi.. Xalq pedagogikasi mohiyati va taʻlim-tarbiya tizimining mazmunida xalqning turmush tarzi, milliy anʻanalari va urf-odatlari ifoda etilganligi haqida ma’lumotlar to’planib, ushbu maqoladan xalq pedagogikasi sohasi bo’yicha izlanayotgan mutaxassislar foydalana olishi mumkin