(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqolada o’zbek tilidagi sifatlar toifasining leksik va grammatik xususiyatlari ko’rib chiqildi. Ularning morfologik xususiyatlari, sintaktik vazifasi va semantik rang-barangligiga alohida e’tibor beriladi. Sifat, nisbiy va egalik qo‘shimchalarining bir-biridan farqi, frazeologik birliklarning yasalishidagi roli ham o‘rganiladi.