(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqola evfemizmlarning maktab darsliklarida tutgan o‘rni va ta’sirini o‘rganadi, bu lingvistik vositalar o‘quvchilarning nozik yoki murakkab mavzular haqidagi tushunchalarini qanday shakllantirishini tahlil qiladi. Ko‘pincha noqulay vaziyatni yumshatish yoki yashirish uchun qo‘llaniladigan evfemizmlar ma’lumotni yanada yoqimli yoki ijtimoiy jihatdan maqbul tarzda shakllantirish orqali hislar va munosabatlarga ta’sir qiladi.