(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Toponimika tarix faninig yordamchi fanlar sirasiga kiradi.Joy nomlarini tahlil qilish , o’rganish asnosida, hududga aloqador bo’lgan tarixiy ma’lumotlar: aholining qadimgi mashg’ulotlari, hududning geografik joylashuvi va vaqt davomi undagi sodir bo’lgan o’zgarishlar,hududning tabiati,iqlimi, hayvonot va o’simlik dunyosi, suv havzalari, shuningdek,hududda yashqab o’tgan turli xalq vakillarining izlarini o’rganish mumkin. Toponimlar har doim ham biron bir tarixiy sharoit taqazosi bilan vujudga keladi.