(untitled) (FAN, TA’LIM, TEXNOLOGIYA VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI, 2024)
Ushbu maqolada Buxoro hududidagi me’moriy obidalardan Chor bakr majmuasining X asrda Sumitan qishlog’iga Buxorodan Xodsharun nomli darvoza orqali o’tib borilgan. Xodsharun darvozasi XV-XVI asrlarda Talipoch ya’ni “Xon tepaligi” deb nomlangan. To’rtta buyuk avliyo Hazrat Abu Bakr Sa’d Yamaniy (vaf .970), Hazrat Abu Bakr Homid (vaf.937), Hazrat Abu Bakr Muhammad ibn Fazl (vaf. 991), Hazrat Abu Bakr Tarxon (vaf.945 ) sharofatlaridan bu mavze Chor Bakr ya’ni “To’rtta Bak”r deb atalganligi qisqacha sharhlari bilan mujassamlashtirilgan.