Sun'iy intelekt orqali ta'lim tizimini baholash - Hoshimova Nilufar Eshmurod qizi; Toshpo’lotova Dilfo’za Komiljon qizi ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Muallif ushbu maqolada sun’iy intelekt nimaligi va uning rivojlanish jarayoni hamda ushbu texnologiyalar tufayli kompyuterlarga katta miqdordagi ma'lumotlarni qayta ishlash va ulardagi naqshlarni aniqlash orqali muayyan vazifalarni bajarishga "o'rgatish" mumkinligi to’g’risida mulohazalar olib borilgan. Undan tashqari sun’iy intelekt atamasi va uning kirib kelish tarixi hakida ma’lumotlar keltirilgan.O’zbekistonda qaysi sohalarda bu dasturni ishlatish mumkinligi va uning ahamiyati hakida misollar orqali ko’rsatib berilgan.