ETNOSENTRIZM FENOMENINING IJTIMOIY-FALSAFIY ILDIZLARI - Murtozayeva Muqaddas Sohiq qizi ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Ushbu maqolada etnosentrizm muammosi, bu hodisaning tabiati va uning paydo bo'lishi va rivojlanishi sabablari ko'rib chiqiladi. Bir etnik guruhning boshqa etnik guruhlar va madaniyatlarga nisbatan madaniyati, urf-odatlari va urf-odatlari yuksalishining kelib chiqishi ko'rsatilgan.