“MAQSUD SHAYXZODANING TARIXIY MAVZULARDA IZLANISHLARI” - Saparov Jaloliddin Xolbobo òģli. ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
mazkur maqolada buyuk o‘zbek yozuvchisi Maqsud Shayxzoda ijodi xususan yozuvchining tarixiy mavzularda yozilgan asarlari haqida ma'lumotlar berilgan . Maqsud Shayxzodaning ijodida qadimiy tariximizda yurt ozodligi va mustaqilligi uchun kurashgan qahramonlarimiz haqida yozilgan.