Asal va asalarining bugungi kundagi ahamiyati - Ubaydullayeva Shohista Hidoyatullo qizi ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Ma’lumki asal ming dardga davo hisoblanadi. U yuqori quvvatli oziq-ovqat sifatida dasturxonga fayz-baraka bag’ishlaydi. Mamlakatimizda parrandachilik, baliqchilik sohalar kabi asalarichilikka ham alohida e’tibor qaratilmoqda. Asalning shifobaxsh xususiyatlari juda ko’p. Tabiiy ne’mat inson organizmida to’liq o’zlashtiriladi. Gullar nektarlaridan yig’ilgan bol tarkibidagi moddalar salomatlikni mustahkamlaydi. Asalni muntazam iste’mol qilgan insonga kuch-quvvat uzoq umir bag’ishlaydi.