Hozirgi o‘zbek adabiyotida esse janrining taraqqiyoti, Ozod Sharafiddinov mavzusida - Nasriddinova Gulbahor O‘ktam qizi ("Conference on Universal Science Research 2023", 2023)
Zamonaviy oʻzbek adabiyotini Ozod Sharafiddinov ijodisiz tasavvur qilib boʻlmaydi. Mustaqillik yillarida Ozod Sharafiddinov ham adabiy tanqidchi, ham tarjimon, ham jamoat arbobi sifatida ulkanishlarni amalga oshirdi. Vatan tuyg‘usining sehrli qudrati bilan o‘z xalqining e‘tibori va e‘zozini qozondi. Zamonaviy oʻzbek adabiyotini Ozod Sharafiddinov ijodisiz tasavvur qilib boʻlmaydi. XX asrning oʻrtalari va ikkinchi yarmi hamda XXI asr boshlari Said Ahmad ijodining sermahsul davrlari hisoblanadi. Jumladan uning trilogiyasi – “Ufq” umum e’tirofga koʻra badiiy – estetik saviyasi juda yuqori deya tan olingan romanlar. [1]. Taniqli oʻzbek adabiyotshunoslarining deyarli barchasi yozuvchi ijodi haqiga u yoki bu darajada murojaat qilishgan.Ka’lit so‘zlar: Zamonaviy, adabiyot, hikoya, badiiy tahlil.