OMBORXONALARDA IOT TEXNALOGIYALARINI QO‘LLASH VA MOBILE KONTROL ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Hozirda ombor sanoatida katta oʻzgarishlar roʻy bermoqda. Joylardan tortib inventarlarni saqlashgacha, ular butun ta’minot zanjiri samaradorligini oshirishda muhim rol oʻynaydigan samarali vositalarga aylandi. Logistika olamida Internet of Things (IoT) texnologiyalarini joriy etish ombor iqlim nazorati va mobil boshqaruvni inqilob qildi. 2024 Zebra Technologies Warehousing Vision Study maʼlumotlariga koʻra, qaror qabul qiluvchilarning 77 foizi xodimlarni texnologiya bilan koʻpaytirish omborda avtomatlashtirishni kuchaytirishning eng yaxshi usuli va talab qilinadigan iqtisodiyotda raqobatbardoshlikni saqlab qolishning yagona yoʻli ekanligini tan olishadi.