TARKIBLI DISKRETLOVCHI BARABANCHA TISHLI GARNITURASI TEBRANISHLARINI UNING PARAMERTLARIGA BOG‘LIQLIGI TAHLILI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Tavsiya etilgan diskretlovchi barabancha tishli garnituralari qayishqoq vtulka orqali uning valiga о‘rnatilgan. Bunda tishli garnitura 3ta bir xil qismlarga bо‘lingandir. Buning natijasida har bir tishli garnitura pilta tolalari bilan ta’sirlashganda ham aylanma, ham vertikal yо‘nalishlarda tebranadi. Ushbu tebranishlar aylanishlar amplitudalari juda kichik bо‘lsa ham, tolalar tо‘g‘rilanadi va parallellashiga olib keladi. Shuning uchun diskretlovchi barabanchalarni vertikal tebranishlarini tahlili muhim hisoblanadi