ДАВЛАТ ТАДБИРКОРЛИГИННГ АҲАМИЯТИ ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Дарҳақиқат жамиятнинг ижтимоий-иқтисодий тузилмаси иқтисодиётда табиий монополиялар билан биргаликда шундай муҳим бўлган фаолият соҳалари ҳам борки, бу жараён давлатни ҳам тадбиркор ҳам бошқаларнинг тадбиркорлик фаолиятига шерик сифатида бўлишини объектив заруриятга айлантиради. Ўзбекистонда давлат ҳам сиёсий усқуртма, тадбиркор ва иқтисодий шерик сифатида фаолият юритади. Бу эса давлат мулки шаклидаги корхоналар билан бир қаторда унинг иштирокидаги корхоналарда молиявий муносабатлар юзага чиқишини билдирадики, бу жараённинг ўзига хос хусусиятлари ва қонуниятлари ҳамда шунга мувофиқ муаммолари ҳам мавжуд бўлади.