KOSMETIKA VOSITALARINING KIMYOVIY TARKIBI VA ODAM ORGANIZMIGA TA'SIRI ("Conference on Universal Science Research 2023", 2024)
Kosmetologiya tadqiqotlari, asosan, inson qiyofasini yaxshilash va chiroyli qilish uchun kosmetik vositalarni muntazam ravishda qayta ko'rib chiqishdir. Zamonaviy kosmetika ishlab chiqarishning zamonaviy texnikasi kosmetologiya farmatsiyasi, farmatsevtika texnologiyasi, biologiya, mikrobiologiya, kimyo, endokrinologiya, gistologiya, psixologiya va dermatologiya kabi turli ilmiy tadqiqotlarga asoslangan. Ushbu tadqiqotlar preparatlarni o'rganish, shakllantirish, tayyorlash va nazorat qilishda samarali bo'ladi. Ushbu maqolada kosmetika vositalarining kimyoviy tarkibi va odam organizmiga ta'siri haqida ma’lumot berilgan.